Desy
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram risottorijst
  • 1 liter melk
  • 120 milliliter water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel nootmuskaat 

Dit is het lekkerste dessert dat je ooit hebt gegeten!

Misschien ken je het dessert wel van je oma, of misschien heb je het zelf weleens gemaakt: heerlijke rijstpudding. Deze rijstpudding wordt echter in de oven gebakken en heeft daardoor een lekker knapperig laagje. Zo heb je hem nog nooit gegeten!

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 150 graden.
  • Verspreid de rijst over de bodem van de ovenschaal en voeg het water toe.
  • Plaats in de oven totdat het water is geabsorbeerd door de rijst.
  • Roer de melk en de suiker erdoorheen.
  • Bak 40 minuten in de oven totdat er een dikke en romige substantie ontstaat. Voeg meer melk toe als dat nodig is.
  • Roer de boter door de pudding heen en sprenkel de nootmuskaat over de pudding heen.
  • Doe de ovenschaal nog tien minuten in de oven.

Eet je liever een dessert dan een hoofdgerecht? Dan is dit recept wat voor jou!

Bron: Allrecipes | Beeld: videostill