Kookfans

Suikerspinnen 2.0

Bij suikerspinnen denk je al snel aan de kermis en zo’n mooi kraampje waar allerlei suikerspinnen verpakt hangen, maar waar je vooral suikerspinnen gemaakt ziet worden op zo’n houten stokje. Meestal zijn die in de kleuren roze, geel of blauw, of een combinatie daarvan. De suiker die gebruikt wordt heeft dus verschillende kleuren en smaken.

Om een suikerspin te kunnen maken, heb je een machine nodig die op een soort grote ijzeren pan lijkt. Hier verwarm je de suiker in en als deze is afgekoeld ontstaan er draden door het ronddraaien van de machine. Dat kunnen dus draden van verschillende kleuren en smaken zijn, en als je er met enig beleid een stokje langs houdt, dan krijg je een prachtige suikerspin.

Hoe komt de suikerspin aan zijn naam? Nou, hij is vernoemd naar een speciale kermisattractie waar dit snoepgoed vandaan komt: een echte suikerspinnerij. De suikerspin vindt zijn oorsprong in Amerika. Maar voor deze super gave suikerspinnen, of beter gezegd suikerspinkunst, moeten we niet in Amerika zijn, maar in China. Daar maken ze namelijk de prachtigste kunstwerken ervan. Ze zijn zelfs zo mooi dat je erover zou kunnen gaan twijfelen om ze uberhaupt op te eten. Check dit te gekke filmpje en laat je verbazen!

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron en beeld: YouTube