Sunayna

Lekker en gezond brood, zoiets heb je nog nooit zelf gebakken!

Brood wordt wereldwijd veel gegeten en wordt overal ter wereld gebakken. Wat is het toch fijn om vroeg in de morgen een lekker stuk vers brood op tafel te hebben. Je favoriete brood uit een bakkerij of gewoon lekker zelf maken kan natuurlijk ook, de geur is sowieso heerlijk!

Het lekkerst is (en daar zijn veel mensen het over eens) om zelf je brood te maken. En dan hebben we het niet over de basis broodmix, want we willen iets specialers! Dit recept is origineel, makkelijk om te maken en het is echt om van te smullen! Eet het als ontbijt, lunch of avondeten. Met deze smaken blaas je iedereen omver! Op de volgende pagina lees je het recept en hoe je het moet maken.

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
– 225 gram amandelmeel
– 200 gram geraspte courgette
– 2 scharreleieren losgeklopt
– 80 gram geraspte pecorino
– 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
– 1 snufje gemalen zeezout of Himalayazout
– 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn

  1. Doe de oven aan op 180 graden om voor te verwarmen en vet een cakeblik van 25 cm in.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar met een spatel.
  3. Schep het deeg in het ingevette cakeblik en bak het brood 50-55 minuten in de oven.
  4. Laat het een paar minuten afkoelen zodat de smaken niet te overheersend zijn als je het direct proeft of serveert.
  5. Tijd om te smullen!

Dat was makkelijk! Op deze manier is het brood op elk moment te maken en deze variant is ook nog eens glutenvrij!

Beeld: videostill