Ingrediënten
  • VOOR 6 PANCAKES
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten, opgeklopt
  • 3 eetlepels suiker
  • 315 milliliter melk, meer als het beslag te dik is
  • 3 eetlepels boter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 185 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 105 gram chocolade, fijngehakt (of hagelslag)
  • 1 eetlepel boter of olie om te bakken
  • Chocolade ganache
  • 240 milliliter slagroom 
  • 175 gram chocoladeschilfers
  • Framboos, voor garnering
Sanne
45-60 min.
1-2 pers.
Ingrediënten
  • VOOR 6 PANCAKES
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten, opgeklopt
  • 3 eetlepels suiker
  • 315 milliliter melk, meer als het beslag te dik is
  • 3 eetlepels boter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 185 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 105 gram chocolade, fijngehakt (of hagelslag)
  • 1 eetlepel boter of olie om te bakken
  • Chocolade ganache
  • 240 milliliter slagroom 
  • 175 gram chocoladeschilfers
  • Framboos, voor garnering

Als je dacht dat pancakes niet nóg lekkerder konden zijn…

Als lunch, diner en zélfs als ontbijt: we zouden de hele dag door pancakes kunnen eten. En als je dacht dat de ‘normale’ variant al lekker was, dan heb je deze chocolade pancakes nog niet geprobeerd! Een heerlijke traktatie voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Want niet alleen in het beslag zit chocolade, maar ook ín de pancake zelf. Snel de keuken in, dus!  

Zo maak je de chocolade pancakes:

  • Meng in een grote kom de eidooiers en suiker.
  • Voeg al roerend de melk toe.
  • Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor.
    • Goed om te weten: hiervoor kun je beter een lepel gebruiken in plaats van een garde.
  • Voeg de gesmolten boter en de vanille toe en meng door elkaar.
  • Meng in een andere grote kom de gezeefde bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
  • Vorm een klein kuiltje in het midden en giet het mengsel van melk en eieren erin. Roer tot het beslag glad is.
  • Meng de gehakte chocolade of hagelslag erdoor.
  • Laat het beslag 15-20 minuten staan.
  • Maak in de tussentijd de ganache. Verwarm de slagroom in een kleine steelpan zonder het te laten koken.
  • Haal van het vuur en meng de slagroom met de chocoladeschilfers tot een egaal glad mengsel.
  • Tijd om de chocolade pancakes te bakken! Giet op laag tot middelhoog vuur 60 milliliter pannenkoekenbeslag in een goed verwarmde pan met olie.
  • Wanneer zich belletjes op het oppervlak van de pancake beginnen te vormen, draai je hem om en bak je hem een minuutje aan de andere kant.
  • Stapel de pancakes die klaar zijn op elkaar op een bord, giet tot slot de chocoladeganache erover.
    • Is de ganache uitgehard terwijl je de pancakes aan het bakken was? Zet 15-20 seconden in de magnetron en hij is weer goed.
  • Garneer tot slot met frambozen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Oeh: je kunt sinds kort pancakes met havermelk in de supermarkt kopen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels