Een wentelteefje met een extra portie luxe
Zoek je nog een lekker recept voor in het weekend of op een luie dag? Wij zijn dol op dit recept voor créme brûlée wentelteefjes. Zo’n heerlijk gekaramelliseerd suikerlaagje geeft deze ontbijtklassieker een extra portie luxe, heerlijk!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Een gasbrander
De musthave voor dit heerlijke recept: een gasbrander. Heb je dat niet, dan kun je ook gebruik maken van de grill in je oven. In de oven kan je deze wentelteefjes namelijk ook gemakkelijk maken. 1 á 2 minuten in de oven en ze zijn al klaar, al moet je ze wel goed in de gaten houden. Tóch bereik je het mooiste en lekkerste effect met een gasbrander.
Zo maak je de créme brûlée wentelteefjes:
- Doe de eieren, eidooiers, vanille, een eetlepel suiker en een snufje zout in een kom en roer dit goed door.
- Leg de plakken brioche brood in een ovenschaal en giet het eimengsel hier overheen.
- Laat dit even een minuut weken en draai vervolgens de plakken om.
- Laat ook dit even een minuut weken.
- Verwarm vervolgens een eetlepel boter in een pan op medium vuur.
- Bak de brioche zachtjes langs beide kanten.
- Voeg een klontje boter toe op een laag vuur en wat totdat dit begint met schuimen.
- Bak de brioche aan beide kanten nog eens 30 seconden.
- Strooi dan een dun laagje kristalsuiker over de brioche heen.
- Gebruik je gasbrander om dit vervolgens te karamelliseren.
- Als je geen gasbrander in huis hebt, doe de brioche dan 1 á 2 minuten in de oven.
- Serveer vervolgens de créme brûlée onmiddellijk met als optie nog een klontje boter.
- Bon appetit!
Lees ook: Recept: Nutella wentelteefjes
Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Pixabay