Kookfans

Was je groenten met azijn

De dagelijkse groenten uit supermarkt of bij de groenteboer kopen we allemaal, maar heb je ook maar enig idee van de hoeveelheid chemische stoffen die op en in je groenten kunnen zitten? Denk bijvoorbeeld aan de vele gebruikte pesticiden, oftewel bestrijdingsmiddelen.

Een ander gevaar zijn bacillen, doordat de groenten voortdurend worden aangeraakt. In Australië gebruiken ze echter al jaren een methode die hier uitstekend tegen werkt. Dus als jij al een ongemakkelijk gevoel krijgt bij het idee van verkeerde stoffen, dan moet dit je zeker interesseren. Het enige ingrediënt wat je nodig hebt is azijn en dat heb je ongetwijfeld in huis staan.

Het benodigde ingrediënt ken je dus en is makkelijk overal verkrijgbaar. Maar wat moet je vervolgens doen?

– Doe koud water in een wasbak en doe de groenten erin. Dompel de groenten goed onder in het water
– Doe er nu een flinke hoeveelheid azijn bij
– Vervolgens was je de groenten goed in de bak en daarna spoel je ze goed af onder de kraan
– Leg de groenten nu te drogen op keukenpapier

 

Nog wel even een belangrijke algemene tip: als je er echt zeker van wilt zijn dat er geen pesticiden zijn gebruikt, koop dan gewoon biologische groenten en fruit.

Lees ook: Oei, zo vaak moet je je gootsteen schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!  

Bron: Healthy Eating | Beeld: Pexels