Onder het korstje zit zelfs nog een verrassing verstopt
Je eet vast wel vaker een lekker stukje kipfilet, maar we weten zeker dat je het op deze manier nog nooit hebt gegeten. Met dit recept maak je niet alleen een korst om het vlees heen, er zit ook nog eens Parmezaanse kaas in verborgen! Dit moet je uitproberen!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 1 eetlepel olijfolie
- 225 gram Panko
- 4 kipfilets
- 60 mililiter mayonaise
- 2 grote eieren
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 90 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels peterselie
- 1 theelepel knoflook
Zo maak je het:
- Plaats een bakplaat in het midden van de oven en verwarm voor op 220 graden. Vet een rooster in met bakspray en leg hier een stuk bakpapier op.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Panko toe en bak twee minuten onder constant roeren lichtbruin. Doe de Panko in een grote kom en laat een beetje afkoelen.
- Sla de kipfilets plat (of vraag de slager dit te doen) en dep droog met keukenpapier.
- Roer de mayonaise, eieren, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper in een kom.
- Voeg de Parmezaanse kaas, peterselie en knoflookpoeder bij de Panko en roer door elkaar.
- Kruid de kip aan beide kanten met een beetje zout en peper en bedek ieder stukje kipfilet met het eimengsel. Schud het overtollige eimengsel van de filets af en bedenk met het Pankomengsel; zorg er goed voor dat ieder stukje van de filet goed is bedekt!
- Plaats de kipfilets op het rooster en bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash