Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie, extra virgine, plus extra voor de pan
  • 350 gram fusilli
  • 3 eetlepels zout
  • 450 gram Salsiccia (Toscaanse of Italiaanse braadworst)
  • 200 gram champignons
  • 1 kleine gele ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 600 gram gezeefde tomaten of passata
  • 420 gram tomatenblokjes
  • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1/2 groene paprika, in blokjes
  • 350 gram mozzarella, geraspt
  • 50 gram pepperoni-plakjes
Redactie Kookfans
20 + 60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie, extra virgine, plus extra voor de pan
  • 350 gram fusilli
  • 3 eetlepels zout
  • 450 gram Salsiccia (Toscaanse of Italiaanse braadworst)
  • 200 gram champignons
  • 1 kleine gele ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 600 gram gezeefde tomaten of passata
  • 420 gram tomatenblokjes
  • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1/2 groene paprika, in blokjes
  • 350 gram mozzarella, geraspt
  • 50 gram pepperoni-plakjes

Dit wil je zeker proberen

Op de Kookfans-redactie zijn we groot fan van de meest kazige recepten die er te vinden zijn. Dit ultrasmakelijke recept combineert al het lekkers van een pizza met de smakelijke bereiding van een ovenschotel. Dat betekent: extra veel smaak, en dus extra genieten!

Kaas-combi

Een pizza-ovenschotel: het klinkt misschien gek. Maar we kunnen je beloven dat het echt niet zo’n maf idee is. Dit recept combineert pasta met pizzasaus en een hoop smaakvolle ingrediënten. Zo heb je de smaak-ervaring van een heerlijke Italiaanse pizza in een forse ovenschotel. Daar kun je dus extra lang van genieten!

Zo maak je de pizza-ovenschotel:

  • Verhit de oven voor op 180°C, en vet een ovenschaal van zo’n 25 bij 30 centimeter in met een beetje olie. Haal het velletje van de Italiaanse worst af.
  • Breng een grote pan met water aan de kook op een hoog vuur. Voeg hier de pasta en twee eetlepels zout aan toe. Kook en roer af en toe door. Giet vervolgens af en zet aan de kant.
    • Tip: kook de pasta niet volledig gaar zoals je normaliter doet. Zo voorkom je dat ze in de oven té gaar gekookt worden.
  • Doe in een grote koekenpan of braadpan 1 eetlepel olijfolie. Voeg hier de worst aan toe en breek deze op in hapklare stukken. Bak bruin en gaar in zo’n 4 à 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de stukken worst hierna in een middelgrote kom. Probeer hierbij zoveel mogelijk olie in de pan te houden.
  • Zet de pan weer op een middelhoog vuur en doe nu de champignons in de pan met 1 eetlepel olijfolie en 1/2 theelepel zout. Bak in 5 à 6 minuten gaar tot er een bruine tint begint te ontstaan. Roer af en toe door. Voeg de champignons vervolgens toe aan de kom met worst.
  • Doe in dezelfde pan op een middelhoog vuur de ui, de knoflook, 1/2 theelepel zout, en de laatste twee eetlepels olie. Schep af en toe door elkaar en bak zo’n 4 à 5 minuten tot de ui zacht is.
  • Voeg de tomatensaus, blokjes tomaat, kruiden en zout toe aan de pan en roer goed door. Haal vervolgens 2 cups (ongeveer een halve liter) van de sausmix uit de pan en zet aan de kant.
  • Doe nu de paprika, worst, champignons en pasta in de pan met saus. Laat het geheel nog 1 à 2 minuten doorkoken en haal vervolgens de pan van het vuur.
  • Doe de helft van het pastamengsel in de ovenschaal en sprenkel hier een derde van de mozzarella overheen. Verdeel de rest van het pastamengsel over de laag mozzarella, en doe daarbovenop de overgebleven pastasaus.
  • Dek de schaal nu af met folie en zet zo’n 20 minuten in de oven. Haal vervolgens de folie eraf, strooi de overgebleven mozzarella erover, en verdeel de plakjes pepperoni over de schaal. Zet vervolgens nog zo’n 15 à 20 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is en de pepperoni bruin is.
  • Laat vervolgens héél even afkoelen (moeilijk, weten we) en serveer je pizza-ovenschotel.
  • Eet smakelijk!

Variatietip: net zoals met een pizza, kun je ook in deze ovenschotel volop variëren met ingrediënten. Ga je bijvoorbeeld liever voor kip? Wil je wat meer pit met chorizo-worstjes? Of juist een vega-variant met lekker veel groente? Je kunt ‘m helemaal naar smaak aanpassen!

Lees ook: Hoort ananas nou wel of niet op pizza? Dit zegt de wetenschap

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Adobe Stock