Ingrediënten
  • 200 gram noedels
  • 4 lente-uitjes
  • 1 centimeter gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • Srirachasaus
  • Chilisaus
  • Sojasaus
  • Pinch suiker
  • Olijfolie
  • Chilivlokken (optioneel)
  • Sesamzaadjes
  • Verse peterselie en/of koriander (optioneel)
Ruth
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram noedels
  • 4 lente-uitjes
  • 1 centimeter gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • Srirachasaus
  • Chilisaus
  • Sojasaus
  • Pinch suiker
  • Olijfolie
  • Chilivlokken (optioneel)
  • Sesamzaadjes
  • Verse peterselie en/of koriander (optioneel)

Lekker pittig!

Als je van noedels houdt, dan weet je waarschijnlijk dat de mogelijkheden met deze pastasoort eindeloos zijn. Van een heerlijke noedelsoep tot noedels met miso, voor iedere smaak is er wel een passend recept te vinden. Mocht je wel van een beetje pit houden, dan zijn deze spicy noedels met chili en knoflook helemaal iets voor jou.

Lekker pittig

Behalve dat deze noedels boordevol pittige smaken zitten, zijn ze ook nog eens eenvoudig en snel te maken. Je kunt zelf bepalen hoe pittig je de noedels wilt hebben door te experimenteren met de hoeveelheid chilisaus en Sriracha die je aan het gerecht wilt toevoegen. Dankzij de suiker worden de smaken van de verschillende ingrediënten perfect uitgebalanceerd, en past het goed bij de zoute smaak van de sojasaus en de pittige Sriracha.

Zo ga je te werk:

  • Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de noedels volgens de verpakking.
  • Snijd ondertussen de sjalotten, knoflook, gember en lente-ui klein.
  • Doe de sjalotten en knoflook in een pan met olie en fruit voor ongeveer 5 minuten, tot het bruin begint te kleuren.
  • Voeg de witte delen van de lente-ui en de gember toe aan de pan en fruit voor nog eens 2 tot 3 minuten.
  • Doe de overige ingrediënten in de pan en roer goed door. Wees voorzichtig met de hoeveelheid van de scherpe sauzen, je kunt altijd meer toevoegen als je het toch nog pittiger wilt maken.
  • Garneer met de groene deeltjes van de lente-ui, sesamzaadjes, chilivlokken en versgesneden kruiden. Smullen!

Aan dit gerecht kun je uiteraard nog veel meer groente toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan paksoi, wortel of een koolsoort. Om het gerecht extra body te geven, kun je kip of tofu toevoegen. In dat geval kun je daar smaak aan geven door het mee te fruiten met de sjalotten en knoflook. Eindeloos veel opties dus!

Ook lekker: Lekker pittig: tomatensoep met rode pepers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Albert Heijn, Culy | Beeld: Unsplash