Extra lekker met een stokbroodje!
Een goede kom soep is altijd lekker. Simpel te maken en makkelijk te combineren met bijgerechten voor een lekkere lunch of diner. Deze fijne uiensoep zetten we graag op tafel!
Calorie-arme uiensoep
We vinden uiensoep heerlijk. Het liefst eten we regelmatig een kommetje romige uiensoep. Maar goed, zoveel room is ook niet altijd goed voor je. Soms willen we wél genieten van een smakelijk Frans soepje, zonder een caloriebom op tafel te zetten.
In dat geval is deze calorie-arme uiensoep een bijzonder lekker idee! Mocht je toch behoefte hebben aan net dat beetje extra naast deze soep: wij tippen een baguette, liefst nog een beetje warm uit de oven, met verse kruidenboter. Zo blijf je in Franse sferen!
Zo maak je de uiensoep
- Zet een grote pan op een middelhoog vuur, en warm hier de olijfolie in op. Doe de uien erbij in, en roer deze af en toe door door tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn. Dit kan zo’n 20 tot 25 minuten duren.
- Voeg de knoflook toe aan de pan en bak ongeveer een minuutje mee.
- Giet nu de bouillon en het water erbij.
- Roer de sojasaus, balsamico-azijn en gedroogde tijm erdoor, en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Breng de soep nu zachtjes aan de kook en laat nog zo’n 15 à 20 minuten doorkoken.
- Even laten afkoelen, inscheppen, en dan?
- Eet smakelijk!
Gezondheid
Extra fijn meegenomen: wist je dat uiensoep ook hartstikke gezond is? Uien hebben een positieve werking op je spijsvertering, zitten vol antioxidanten, en stimuleren het immuunsystem. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle vitaminen en mineralen die er in uien zitten.
Wij gaan maar weer eens wat vaker uiensoep eten!
Lees ook: Recept: romige aardappelsoep met prei en spek
Bron: Chop Secrets, PFZW Goed Bezig | Beeld: Unsplash, Dana DeVolk