Jammie!
Het stamppot seizoen is weer in volle gang. En dat betekent dat we heel wat stampotten onder de loep gaan nemen de komende herfstperiode. Dit keer staat de overheerlijk zoete aardappelstamppot met kimchi en buikspek op het menu: Ouderwets lekker, maar met een Koreaans randje.
Zo maak je de zoete aardappelstamppot met kimchi en buikspek
- Allereerst pureer je de ui, knoflook en gember samen met de sojasaus en sesamolie.
- Pureer dit net zo lang tot het een saus wordt.
- Schep dit dan over in een ovenschaal.
- Vervolgens haal je de speklappen goed door de marinade heen.
- Laat dit dan voor 15 minuten marineren.
- Ondertussen verwarm je de over voor op 180 graden.
- Na ongeveer 30 minuten zet je de speklappen in de oven.
- Laat ze hier voor zo’n 40 minuten in garen.
- Let wel: keer ze af en toe om.
- Daarna begin je met de zoete aardappelstamppot.
- Pak de aardappels en schil ze.
- Snijd ze daarna in grote stukken en doe ze dan in een grote pan met ruim water en een snufje zout.
- Breng dit geheel dan aan de kook.
- Kook de aardappelen dan in 20 minuten gaar.
- Vervolgens pak je een wok pan en verhit deze met een scheutje olie.
- Voeg hierna de ui en een snuf zout toe.
- Laat dit in een paar minuten lekker zacht worden.
- Hak ondertussen de kimchi.
- Voeg dit dan toe aan de pan en bak dit voor vijf minuten mee.
- Daarna voeg je de spinazie toe.
- Bak dit geheel dan goed totdat de spinazie is geslonken.
- Na 20 minuten giet je de zoete aardappels af.
- Stamp ze dan tot een mooie, egale puree.
- Pak dan de spinazie en de kimchi en voeg deze toe aan de puree.
- Breng het dan nog lekker op smaak met wat crème fraîche en een scheut sojasaus.
- Haal dan de speklappen uit de oven.
- Laat deze vervolgens een paar minuten rusten en snij ze dan in stukken.
- Leg dan de speklappen over de zoete aardappelstamppot heen.
- Bon appetit!
Lees ook: Overheerlijke mosterdsoep met spekjes en biercroutons
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Pexels