Dit moet je proberen!
Het zonnige weer heeft toch echt ruimte gemaakt voor regenachtig herfstweer. Helaas kunnen we dus ook niet meer om te koude temperaturen heen, kortom: tijd voor een heerlijke herfstige, warme maaltijd. Deze stamppot uit de oven met merguez en feta is dan ook precies wat je met dit weer zoekt.
Zo maak je de stamppot met merguez en feta
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden Celsius.
- Doe dan de aardappelen, paprika, winterpeen en knoflook in een grote ovenschaal.
- Schep dit om met een flinke scheut olijfolie, komijn, paprikapoeder, ras el hanout en een flinke snuf zout en peper.
- Dan zet je de ovenschaal in de oven voor ongeveer 45 á 55 minuten.
- Let op: schep dit af en toe om.
- De laatste tien minuten bak je de mergueworstjes lekker krokant in een pan.
- Zet deze daarna apart.
- Om te kijken of de stukjes winterpeen gaar zijn, prik je erin met een vork. Als deze er makkelijk doorheen gaat, is-ie gaar.
- Haal dan de stamppot uit de oven en pel de knoflook.
- Pers deze daarna uit bij de rest van de groenten.
- Pak dan de melk en schenk deze daarbij.
- Tijd om te pureren! Pak de pureestamper en stamp er stamppot van.
- Tip: als je een grote ovenschaal hebt kun je ook gewoon daarin stampen.
- Strijk vervolgens de stamppot egaal over de ovenschaal en verdeel dan de rucola, feta en mergueworstjes eroverheen.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: spaghetti cacio e pepe
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock