Ingrediënten
  • 2 theelepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 700 milliliter kipbouillon
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram spaghetti
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 milliliter verse slagroom
  • 1 1/2 eetlepel gedroogde peterselie
Redactie Kookfans
10 + 20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 theelepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 700 milliliter kipbouillon
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 gram spaghetti
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 milliliter verse slagroom
  • 1 1/2 eetlepel gedroogde peterselie

Lekker romig, vol van smaak, en binnen een half uurtje klaar

Houd jij ook zo van eten dat lekker romig, kazig, en vol van smaak is? Dan zit je goed met dit recept! De bouillon voorziet je pasta van een extra dosis smaak, en met een teentje knoflook per persoon is het genieten gegarandeerd.

Pasta vol smaak

Je kent vast wel het idee dat je pasta hoort te koken in water met een flinke dosis zout. Dit zorgt voor een smakelijk randje aan je pasta voor je ‘m  toevoegt aan de rest van je gerecht. Maar je kunt je pasta natuurlijk ook koken in bouillon! Voor dit recept gebruiken we kippenbouillon, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor groentebouillon of rundvleesbouillon. Dat kun je perfect afstemmen op wat voor gerecht je precies maakt.

Zo maak je de romige knoflookpasta:

  • Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg hier de knoflook aan toe, en roer gedurende 1 à 2 minuten door. Doe de boter erbij in de pan en roer goed door tot deze gesmolten is. Giet de kipbouillon erbij in de pan, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  • Doe de spaghetti in de bouillon en kook door. Roer af en toe door tot de pasta beetgaar is.
    • Tip: begint de pasta aan de pan te plakken? Giet er dan nog een beetje bouillon bij.
  • Voeg nu de Parmezaanse kaas, de slagroom en de peterselie toe. Meng goed door elkaar tot een smakelijk geheel.
  • Schep op en garneer eventueel met een paar blaadjes peterselie.
  • Eet smakelijk!

Variatietip: wil je graag wat extra’s bij je pasta? Je kunt dit gerecht heerlijk combineren door bijvoorbeeld wat champignons te bakken en deze met de kaas en de room aan het geheel toe te voegen. Ook is een lekker stukje kip een perfecte combi met deze knoflookpasta. Smullen!

Lees ook: Híer moet je op letten als je echte Italiaanse pasta wilt kopen in de supermarkt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: AllRecipes | Beeld: Pexels, Farhad Ibrahimzade