Rowan Hattu
20 + 25 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 150 gram ricotta
  • 1 eetlepel witte miso
  • Zest van 1 citroen
  • 1 theelepel honing
  • 1 ei
  • 4 eetlepels gemixte sesamzaadjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 6 witte asperges

Klinkt goed!

Hoewel het aspergeseizoen steeds wat verder achter ons komt te liggen, krijgen wij er nog steeds geen genoeg van. Met asperges kun je namelijk allerlei gerechten maken. Zo ook deze overheerlijke plaattaart van witte asperges, ricotta en miso. Moet je proeven! 

Zo maak je deze plaattaart

  • Als eerst verhit je de oven voor op 190 graden.
  • Daarna zet je een grote pan met gezouten water op een vuur.
  • Breng dit aan de kook.
  • Ondertussen maak je de witte asperges helemaal schoon.
  • Wanneer het water kookt, leg je de asperges in de pan.
  • Kook dit voor vier minuten en zet dan het vuur uit.
  • Laat de asperges dan voor ongeveer tien minuten in het hete water liggen.
  • In die tien minuten klop je de miso, ricotta en honing luchtig.
  • Daarna spatel je voorzichtig de citroenzest en de oregano door het ricottamengsel heen.
  • Pak dan het bladerdeeg en rol deze uit op een bakplaat.
  • Vanaf vier centimeter van de rand maak je een vierkant op het bladerdeeg.
  • Bestrijk dan de buitenste rand van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  • Vervolgens besprenkel je het geheel met de sesamzaadmix.
  • Pak dan het ricottamengsel en verdeel dit over het vierkant dat je net hebt gesneden in het bladerdeeg.
  • Daarna verdeel je de witte asperges gelijkmatig over het mengsel.
  • Schuif het geheel dan voor 25 minuten in de oven.
  • Wanneer het bladerdeeg lichtbruin en krokant is, kun je het eruit halen.
  •  Eet smakelijk!

Lees ook: Jum! Zo maak je een frozen limoncello cocktail

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock