Met een heerlijke pindadressing
Ben je op zoek naar een makkelijk en gezond gerecht? Dan past deze buddha bowl perfect bij jou. Een buddha bowl is erg veelzijdig: je kunt er alle kanten mee op. Van oorsprong is het een vegetarisch gerecht maar vlees is zeker een goede toevoeging. De basis bestaat uit rijst, verschillende groente en toppings. Voeg dus vooral toe wat je zelf lekker vindt. Wij maken de buddha bowl met kip en een heerlijke pindadressing die écht het proberen waard is!
Zo maak je de buddha bowl
- Verwarm de oven op 220°C.
- Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat en kruid met olijfolie, zout en peper. Zet de zoete aardappel voor 20 tot 25 minuten in de oven tot het zacht is.
- Kook de zilvervliesrijst zoals vermeld staat op de verpakking.
- Verhit ondertussen een pan met olijfolie en kruid de kipfilet met knoflookpoeder, zout, peper en gember. Bak de kipfilet voor 8 minuten per kant tot hij mooi bruin is.
- Meng in een kleine kom, de knoflook, pindakaas, limoensap, sojasaus en honing. Doe vervolgens de olijfolie erbij en meng tot de dressing glad is.
- Verdeel de rijst over de kommen en voeg de zoete aardappel toe. Top af met de kip, avocado en de spinazie.
- Giet de pinda dressing over de kommen en voeg voor de liefhebbers nog wat koriander en sesamzaad toe.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Makkelijk én gezond: de kant-en-klare Burrito Tex Mex
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: delish | Beeld: Unsplash, Roosa Kulju