Rowan Hattu
20 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • Klont boter
  • 1 witte ui
  • 2 aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram verse slagroom
  • 250 gram spekjes
  • 3 dikke plakken brood
  • Scheutje bier
  • 1 stengel bosui

Ouderwets lekker

Tomatensoep, kippensoep, champignonsoep, en ga zo maar door: iedereen heeft wel een favoriete soep, toch? En voor de mosterdsoep liefhebbers onder ons hebben we goed nieuws! Dit keer delen wij het recept voor een overheerlijke mosterdsoep met spekjes en biercroutons.

Zo maak je de mosterdsoep met spekjes en biercroutons

  • Allereerst verhit je de boter op een medium vuurtje.
  • Dan bak je de ui en de knoflook totdat de ui glazig oogt.
  • Daarna voeg je er de aardappelblokjes aan toe en roer dit geheel goed door elkaar.
  • Vervolgens schenk je de kippenbouillon en de slagroom erbij.
  • Blijven roeren!
  • Laat dit dat langzaamaan koken totdat de aardappelblokjes gaar zijn.
  • Pak dan de mosterd en roer dit goed door de pan heen totdat het een gladde massa wordt.
  • Laat de mosterdsoep dan lekker door pruttelen op een laag vuurtje.
  • Pak er dan een andere koekenpan bij en bak daarin de spekjes totdat ze krokant zijn.
  • Zijn de krokant? Schep ze dan over in een kommetje.
  • In diezelfde pan bak je de blokjes brood in het vet van het spek.
  • Ook deze bak je door totdat ze krokant zijn.
  • Voeg dan – als ze krokant zijn – bier op de bodem van de pan.
  • Wacht dan ongeveer 10 minuten totdat het bier helemaal verdampt is.
  • Time to serve: schenk de mosterdsoep in de kommen en maak dit af met de spekjes en de biercroutons.
  • Als laatste kun je er nog wat bosui overheen strooien.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: hutspot met zoete aardappel en chorizo

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock