Ingrediënten
  • VOOR DE BODEM
  • 300 gram sterk witbroodmeel, plus extra om te bestrooien
  • 1 theelepel gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • VOOR DE TOMATENSAUS
  • 1 eetlepel olijfolie, plus een paar druppels om te besprenkelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 milliliter gezeefde tomaten (passta)
  • VOOR DE TOPPING
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handje verse basilicum
Redactie Kookfans
90 min.
2 - 4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE BODEM
  • 300 gram sterk witbroodmeel, plus extra om te bestrooien
  • 1 theelepel gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • VOOR DE TOMATENSAUS
  • 1 eetlepel olijfolie, plus een paar druppels om te besprenkelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 milliliter gezeefde tomaten (passta)
  • VOOR DE TOPPING
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handje verse basilicum

Een kind kan de was doen!

De zomervakantie staat voor de deur, dus dat betekent dat je kinderen veel meer thuis zullen zijn. En wat is er nou leuker dan lekker die keuken induiken om samen te kokkerellen? 

Huisgemaakte pizza

Misschien halen je kinderen hun neus op voor een bord vol groenten, en hebben ze al helemaal geen zin om je te helpen wanneer je hun minst favoriete maaltje klaarmaakt. Gelukkig kan je met deze pizza alle hulp verwachten waar je op hoopt, want wie is er nu niet gek op pizza? En nog een pluspunt, het is superleuk om te maken! Met eenvoudige ingrediënten en een simpele werkwijze is dit de perfecte maaltijd om samen met je kids op tafel te toveren.

Zo maak je ‘m:

  • Meng het meel, gist en zout in een grote schaal. Maak vervolgens een kuil in het midden, en giet daar 200 milliliter warm water en één eetlepel olijfolie in.
  • Meng het geheel met een houten lepel tot je een zacht, vochtig deeg hebt.
  • Bestrooi het keukenblad met een beetje meel, en kneed daarop het deeg in ongeveer vijf minuten tot een mooi egaal geheel.
  • Leg het deeg ongeveer een uurtje weg onder een theedoek, totdat het gerezen is tot ongeveer een keer zo groot.
  • Ondertussen maak je de tomatensaus. Doe de olie in de pan, en fruit kort de knoflook.
  • Voeg dan de gezeefde tomaten (passata) toe en laat lichtjes pruttelen tot de saus wat dikker wordt. Haal vervolgens van het vuur en laat het afkoelen.
  • Wanneer het deeg gerezen is, kneed je het opnieuw tot een kleinere massa. Zorg dat je keukenblad weer een beetje bestrooid is met meel, en maak twee ballen van het deeg.
  • Rol de deegballen dun uit tot een cirkel met een doorsnee van ongeveer 25 centimeter.
  • Verwarm de oven voor op 220 tot 240 graden.
  • Leg de pizzabodems op met meel bestrooid bakpapier, en verdeel de saus over de bodems. Verdeel de mozzarella over de saus, en bestrooi met (verse) kruiden.
  • Leg de pizza met het bakpapier in de oven en bak deze gaar in ongeveer acht tot tien minuten.
  • Smullen maar!

Lees ook: Bakken met de kids: makkelijke petit-beurretaart

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Food | Beeld: Pexels / RDNE Stock project