Ingrediënten
  • 300 gram rijst
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 centimeter gember
  • 1 chilipeper
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 15 gram koriander
  • 400 gram sperziebonen
Rowan Hattu
5 + 20 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram rijst
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 centimeter gember
  • 1 chilipeper
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 15 gram koriander
  • 400 gram sperziebonen

Makkelijk, snel én lekker

Heb jij even geen zin om alles uit de kast te trekken voor een maaltijd, maar wil je ook niet een té eenvoudig diner in elkaar flansen? Dan is deze optie wellicht een goede voor jou: kipkerrie met rijst en sperziebonen. 

Zo maak je kipkerrie met rijst en sperziebonen

  • Allereerst kook je de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  • Daarna meng je de kipfilet blokjes samen met de kruiden, plus een bouillonblokje.
  • Ga je voor de optimale smaakervaring? Laat de kip dan minstens een uur marineren (dit hoeft niet per se).
  • Dan pak je een pan en verhit je hier de olie in.
  • Voeg dan de ui (gesneden) toe.
  • Bak dit tot het glazig wordt.
  • Na drie minuten voeg je hier de knoflook, peper en gember aan toe.
  • Bak dit voor vijf minuten.
  • Daarna voeg je de kipfilet blokjes toe aan de pan.
  • Bak dit geheel goudbruin.
  • Pak de kokosmelk en voeg dit dan aan de pan toe.
  • Breng dit aan de kook en verlaag het vuur dan een beetje.
  • Laat de kipkerrie dan tien minuten zachtjes doorpruttelen.
  • Ondertussen kook je de sperziebonen in een pan met water en zout.
  • Houdt je kip goed in de gaten!
  • Wanneer de saus een beetje is ingedikt, is het tijd om het limoensap en de honing toe te voegen aan de pan.
  • Roer het daarna nog een keertje goed door en maak het af met wat peper en zout.
  • Serveer wat rijst op een bord, doe de kipkerrie eroverheen en top het af met koriander.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Moet je proeven: in honing geglazuurde kip

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock