Sabine

Durf jij je aan deze unieke soep te wagen?

Dille augurkensoep: het klinkt een beetje als een combinatie die een zwangere vrouw met op hol geslagen hormonen heeft samengesteld, maar dit soepje schijnt nogal subliem te zijn. In Amerika ging het recept voor deze soep viraal omdat-ie zo fantastisch zou zijn. Tijd om te ontdekken of het ook écht zo is.

Dit heb je nodig:

  • 1300 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 400 gram aardappelen, geschild en in kwarten gesneden
  • 300 gram wortels, gesneden
  • 155 gram dille augurken, gesneden (Jumbo)
  • 120 gram ongezouten boter
  • 130 gram bloem
  • 230 gram sour cream
  • 60 milliliter water
  • 480 milliliter augurkensap
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • cayennepeper naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe de bouillon, aardappelen, boter en wortelen in een grote pan. Breng dit aan de kook en laat dit opstaan tot de aardappelen zacht zijn. Voeg daarna de augurken toe.
  • Meng in een kom de bloem, sour cream en water. Roer tot een pasta vormt. Meng dit daarna door de soep. Er kunnen kleine balletjes bloem ontstaan, maar die lossen op naarmate de augurkensoep verder kookt. Blijf echter wel roeren.
  • Voeg daarna de augurkensap toe en voeg de zout, peper en cayenne naar smaak toe. Laat het nog 5 minuten opstaan en serveer daarna direct.

Dit later nog eens lezen? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Noble Pig | Beeld: Videostill