Deze heerlijke truffels geven een smaakexplosie!
Wie houdt er nu niet van wat lekkers? Het is altijd leuk om mensen met wat nieuws te verrassen. Niet iedereen staat graag in de keuken, maar dit recept moet je desondanks echt uitproberen. Ook als je geen ware keukenprins of prinses bent. Maak er een leuke activiteit van met je vriend(inn)en of kinderen, want het zit boordevol gezonde ingrediënten dus iedereen kan ervan smullen.
Benodigde ingrediënten:
– 1 kopje kokosolie
– 1 kopje gesneden aardbeien
– 2 theelepels ahornsiroop
– 1 kopje donkere chocolade snippers / reep
– 3 theelepels melk naar keuze
Wat moet je doen:
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mixen maar!
- Doe een vel bakpapier op een bakplaat. Als alles tot een glad mengsel is gemixt, gebruik je een ijslepel of een gewone lepel om balletjes te vormen. Is het mengsel wat te zacht, plaats het dan voor ongeveer 10-15 minuten in de koelkast.
- Heb je alle balletjes gevormd, dan laat je het opstijven in de vriezer. Tijdens het opstijven van de balletjes, gaan we aan de slag met het smelten van de chocolade.
- Smelt de chocolade samen met de melk en roer dit goed door.
- Nu moeten we heel snel werken. Haal de aardbeienballetjes uit de vriezer en rol ze één voor één door de gesmolten chocolade met behulp van twee vorken.
- Rol alle balletjes snel door de chocolade heen en leg ze terug op de bevroren plaat.
- Doe de plaat direct weer in de vriezer voor ongeveer 30 tot 60 minuten.
- Haal ze uit de vriezer en klaar zijn de lekkere aardbeien truffels.
De truffels zijn lang te bewaren in de koelkast of vriezer. Geniet ervan!
Beeld: Unsplash