Naomi

Deze sinaasappelcake is heerlijk fris en fruitig!

Cake is een heerlijke traktatie voor bij een kopje koffie of thee. Deze sinaasappelcake is heerlijk van smaak en heel simpel te maken. Je hebt ‘m zo in elkaar geflanst en dan is het enkel een kwestie van wachten. Het is je geduld zeker waar, want hij is verrukkelijk!

Smaakvol, simpel en zo klaar!

Wat heb je nodig? (voor 1 cake)

  • 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 70 milliliter zonnebloemolie
  • 100 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Laat de schil om de sinaasappel en was ‘m goed alvorens je hem gebruikt. Snijd de sinaasappel in parten.
  • Doe de eieren in een blender en voeg hier de olie en de sinaasappelparten aan toe. Mix dit door elkaar tot het een gladde massa is geworden.
  • Giet de massa over in een schaal en voeg het zelfrijzend bakmeel stukje bij beetje toe onder constant roeren.
  • Vet een cakevorm in en strooi er wat bloem in.
  • Giet vervolgens het cakemengsel in de bakvorm en bak de cake in 40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  • Geniet ervan!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: El Mundo Eats | beeld: Videostill