Yentl Feenstra
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 455 gram wortelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • Snuf zwarte peper
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • Verse peterselie, gehakt, om te serveren

Makkelijk, gezond en overheerlijk

Bereid je een lekker stuk vlees of vis in de oven? Of ben je vegetariër en kies je voor een vleesvrije creatie? Hoe het ook zij, deze geroosterde wortelen passen overal bij. Dus of je nu op zoek bent naar een smaakvol bijgerecht, een vullende snack of een gezonde traktatie, met dit supermakkelijke receptje zit je altijd goed. Zelfs mensen die eigenlijk niet van wortel houden lusten ze zo!

Het ideale bijgerecht

Wortelen zijn een perfect bijgerecht. Deze oranje groenten zit niet alleen vol met bètacaroteen, maar bevatten ook flink wat vitamine B, C, E en K. Daarnaast zitten er ook veel gezonde mineralen en vezels, zoals kalium, ijzer, magnesium, koper en zink in. Er wordt natuurlijk niet voor niets gezegd dat wortelen goed zijn voor een scherp stel ogen. Maak ze nu nóg lekkerder dankzij deze variant van heerlijk gekruide geroosterde wortelen. Binnen no-time heb je ze op tafel staan. Let’s go!

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de wortels in een bakvorm en meng met olijfolie, zout, peper en ahornsiroop.
  • Rooster gedurende 20 minuten.
  • Bestrooi met peterselie.
    Ja echt: zo makkelijk is het… Eet smakelijk!

Lees ook: Dit zijn de gezondheidsvoordelen van wortelsap drinken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock