Desy

Deze appelcrumble is heerlijk met een bolletje ijs!

Heb je af en toe zin in een dessert na het eten maar niet zoveel tijd om het te maken? Deze appelcrumble is dan ideaal; het kost je niet veel tijd en het is echt hartstikke lekker, je gasten zullen het ook fantastisch vinden!

Dit heb je nodig:

  • 1500 gram appels, geschild, zonder klokhuis en in reepjes
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 120 milliliter water
  • 90 gram havermout
  • 130 gram bloem
  • 180 gram bruine suiker
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 120 milliliter gesmolten boter

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 175 graden.
  • Plaats de gesneden appels in een ovenschaal. Meng de witte suiker, 1 eetlepel bloem en de kaneel door elkaar en strooi dit over de appels. Giet het water eroverheen.
  • Doe de havermout, bloem, bruine suiker, bakpoeder, baking soda en gesmolten boter samen in een kom en maak de crumble.
  • Verdeel de crumble over de appels en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Allrecipes | Beeld: videostill