Is deze Hollandse snack iets voor jou?
Dit keer geen Hollandse stamppot met worst, maar andersom: rookworst met Hollandse stamppot! Eindelijk weer wat variatie in de Nederlandse (snack)keuken. En het leuke is, je maakt deze Hollandse stamppot snack heel makkelijk zelf! In het onderstaande recept lees je precies hoe je dit moet doen.
Voor dit recept kun je elke stamppot naar keuze gebruiken.
Wat heb je nodig?
- 250 gram kruimige aardappelen
- 250 gram boerenkool, andijvie of wortelen
- 30 gram roomboter
- een scheutje volle melk
- een scheutje azijn
- 4 (rechte) rookworsten
- 200 gram gebakken spekjes
- 1 zakje (stamppot) jus
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- Maak als eerste de stamppot klaar. Schil hiervoor de aardappelen en snijd deze in stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten gaar. Bereid vervolgens de stamppot naar keuze (andijvie, boerenkool of hutspot) samen met de gekookte aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe ondertussen de 4 rookworsten in een pan met water. Kook deze worsten langzaam gaar en zorg dat het water ondertussen niet gaat koken.
- Bak de spekjes tot ze lekker knapperig zijn. Bereid de jus zoals op de verpakking staat beschreven.
- Snijd de rookworsten over de lengte voor de helft door en vouw ze een stukje open. Vul de rookworst met de stamppot.
- Maak de rookworst speciaal af met wat gebakken spekjes en de jus. Eet smakelijk!
Lees ook: Déze fout maken de meeste mensen wanneer ze kaas hebben gekocht
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Dutch Farmers Cabbage (Kale) door Rool Paap onder de licentie CC BY 2.0