De ultieme EK borrelsnack: cheeseburger nacho’s

Hanna Mellema
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje hamburgerkruiden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 170 gram tortillachips
  • 115 gram geraspte kaas
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 stengels bosui
  • Augurk naar smaak

Aanvallen maar!

Heel Nederland kleurt Oranje, want we zitten weer midden in het EK! Enne, geen wedstrijd is compleet zonder een lekkere schaal borrelhapjes. Nou zijn bitterballen en borrelnootjes natuurlijk lekker, maar vandaag gaan we voor een extra speciale snack: cheeseburger nacho’s! Hier gaan je vrienden je ongetwijfeld dankbaar voor zijn.

Zo maak je cheeseburger nacho’s:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden, en toast beide helften in een broodrooster.
  • Verwarm een beetje olie in een pan, en rul hierin het gehakt. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en meng door.
  • Snijd de bovenkant en onderkant van de hamburgerbroodjes in zes puntjes, net zoals je een pizza zou snijden.
  • Verdeel de stukjes brood samen met de tortillachips over een ruime ovenschaal, en bestrooi met de kaas. Zet dit voor 5-10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, snijd de bosui in kleine ringetjes en snijd wat plakjes augurk. Haal de tortillachips uit de oven, en bestrooi met het gehakt, de tomaten, bosui en augurk.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je vlammetjes volgens recept van Robèrt van Beckhoven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste  | Beeld: Adobe Stock