Kaasliefhebbers zullen hier heel blij van worden
Vergeet de pokébowl, er is een geheel nieuwe trend op komst: de raclettebowl. Hoewel pokébowls enorm populair zijn, is deze nieuwe bowl bezig met een snelle opmars. In tegenstelling tot de pokébowl is deze variant warm, ideaal voor in de herfst- en wintermaanden dus.
De raclettebowl
Hoewel de dagen korter worden en het buiten kouder is, brengt de herfst ook iets gezelligs met zich mee. Een ander voordeel is dat we volop kunnen genieten van onze favoriete herfst- en winterrecepten. Wellicht is de raclettebowl daar binnenkort één van. Maar wat is het nou eigenlijk precies? Heel simpel: een kom gevuld met je favoriete ingrediënten, afgetopt met een flinke hoeveelheid gesmolten kaas. Een gerecht voor de échte kaasliefhebbers. Serveer met een lekker glas wijn en je avond kan niet meer stuk!
Hit in Parijs
De raclettebowl is een enorme hit in Parijs, maar komt nu ook overwaaien naar Nederland. De meest gebruikte ingrediënten zijn aardappelen, ham of spek, augurken, brood en gekonfijte uien. Heb jij liever iets anders? Geen probleem! Je kunt de bowl natuurlijk precies zo samenstellen als jij wilt. Vegetariërs kunnen het vlees bijvoorbeeld makkelijk vervangen door groente.
Zo maak je een raclettebowl:
Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe foodtrend? Je kunt het gemakkelijk zelf thuis uitproberen. En anders dan de raam doet vermoeden, heb je er geen raclette (gourmetstel) voor nodig. Je kunt het gewoon in een pan maken.
- Kook de aardappelen en gebruik een mes om ze in kleine stukjes te snijden. Leg de aardappelen vervolgens op de bodem van je kom.
- Fruit de uien in boter of olijfolie en voeg ze toe aan de kom.
- Voeg vervolgens de augurken, spekblokjes en andere gewenste toppings toe.
- Smelt de kaas en giet dit over de ingrediënten en voilà: je hebt je eerste raclettebowl gemaakt!
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: gevuld vlechtbrood met kip, broccoli en kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Flair.be | Beeld: Videostill YouTube