Ingrediënten
  • 24 grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes (optioneel)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 70 gram chorizo worst
  • 4 eetlepels kaas naar keuze (optioneel)
  • Handje verse kruiden zoals peterselie (optioneel)
  • Peper en zout (optioneel)
Ruth
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 24 grote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes (optioneel)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 70 gram chorizo worst
  • 4 eetlepels kaas naar keuze (optioneel)
  • Handje verse kruiden zoals peterselie (optioneel)
  • Peper en zout (optioneel)

Daar zullen je gasten van smullen!

Zin om eens wat anders op tafel te zetten dan plakjes komkommer en blokjes kaas? Deze simpele, maar verrassende partysnack is een gegarandeerd succes. De zachte structuur van champignons met de krachtige smaak van chorizo is een heerlijke combinatie. Om je vingers bij af te likken!

Mediterraanse worst

Chorizo is een echte smaakmaker in veel gerechten. Deze Spaanse worst smaakt kruidig dankzij de toevoeging van kruiden zoals chili, komijn, paprika en oregano. Je kunt ‘m als snack op een kaasplankje leggen, aan een pasta toevoegen of gebruiken voor zelfgemaakte tapas. In dit recept vullen we champignons met de smaakvolle worst, en roosteren we het geheel in de oven om de smaken nog beter uit te laten komen.

Je kunt het simpel houden en de champignons alleen vullen met chorizo, maar andere verse ingrediënten toevoegen kan natuurlijk ook. Denk hierbij aan ui, knoflook of verse kruiden zoals peterselie. Beide opties zijn heerlijk!

Zo maak je deze overheerlijke partysnack:

  • Begin met het schoonmaken van de champignons. Normaal gesproken worden ze vaak schoongemaakt met een speciaal borsteltje, maar wist je dat je ze ook kunt pellen?
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 200 graden.
  • Draai het steeltje uit de champignons en leg ze op de kop op de bakplaat.
  • Snijd de chorizo fijn. Snijd ook de andere ingrediënten als je daar gebruik van wilt maken. Je kunt ook de steeltjes van de champignons fijnsnijden en met de chorizo mengen, zo verspil je minder voedsel!
  • Verwarm een beetje olie in de pan en fruit de chorizo samen met de andere ingrediënten.
  • Breng indien nodig op smaak met zout of peper.
  • Haal de pan van het vuur en vul de champignonhoedjes rijkelijk met het chorizomengsel.
  • Bestrooi de gevulde champignons eventueel met een kaas naar keuze. Wij vinden Parmezaanse kaas hier heerlijk bij!
  • Bak de champignons in ongeveer tien minuten gaar. De champignons zijn het lekkerste wanneer ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Recept: snelle camembert met champignons uit de airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Gette | Beeld: Pexels