Naomi

Deze rol wil iedereen op z’n barbecue hebben

Elke keer wat nieuws proberen voor op de barbecue is natuurlijk hartstikke leuk. Daarom proberen wij ook steeds nieuwe dingen uit, zo ook deze baconrol. Het is supersimpel, het enige wat je namelijk hoeft te doen is een grillworst te kopen en die in bacon te rollen. Je legt ‘m vervolgens op de barbecue tot het spek goed knapperig is geworden en je kunt genieten van een heerlijke baconrol. Daar kan je toch geen nee tegen zeggen?

Misschien is dit allemaal iets te simpel voor je en wil je liever iets meer moeite doen. Als dat het geval is, kun je ook zelf je grillworst maken. Hoe je dat doet lees je hier.

Wat heb je nodig? (voor 1 worst)

  • 1 pond varkensgehakt
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gedroogde peterselie
  • ¼ theelepel gedroogde salie
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
  • ¼ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel chili vlokken
  • ¼ theelepel koriander (optioneel)
  • ¼ theelepel vetsin (AH)
  • 5 plakken ontbijtspek

Wat moet je doen?

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed het geheel goed.
  • Rol het dan in een beetje vershoudfolie en laat het vlees een hele nacht opstijven.
  • Rol de volgende dag de worst in de bacon en hij is klaar voor de barbecue.
  • Laat hem lekker een poosje op de barbecue liggen. Zorg dat de buitenkant goed knapperig is. 10-20 minuten heb je nodig om dat te bereiken.

Meer barbecuerecepten? Bekijk dit eens:

Bron: BBQNL | Beeld: videostill Food Wishes