Ook lekker met Nutella of met hartige vulling!
We combineren er flink op los in de keuken. Soms komen daar totale mislukkingen uit, dat hoort erbij. Maar in sommige gevallen lijkt het eindresultaat gewoon helemaal te kloppen. Alsof het zo hoort. De cruffin behoort volgens ons duidelijk in de tweede categorie.
De cruffin
Je ziet het al aan de naam: de cruffin is een kruising tussen een croissant en een muffin. Eentje waarbij de vorm vooral geïnspireerd is op de muffin en de ingrediënten op de croissant. Wat is dan precies het voordeel van de cruffin, ten opzichte van de croissant? Nou, het verdeelt het deeg in meer kleine porties. Bovendien zien cruffins er superschattig uit, waardoor je brunch of ontbijt een feestje wordt.
Hoe maak je het?
Zoals eerder gezegd: de cruffin is gemaakt van croissant-deeg. Dit kun je zelf maken, of voorgemaakt bij de supermarkt halen. Het enige wat je hoeft te doen, is het deeg op te rollen en als een soort drolletje in de bakvorm voor muffins te plaatsen. Even bestrijken met geklutst ei voor en krokant jasje en smullen maar!
Tip: vul het deeg met Parmezaanse kaas, Nutella of andere ingrediënten om je eigen cruffinvariant te maken. Experimenteerse!
Lees meer: Recept: Chocolademuffins met Nutella
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Mack Lim, YouTube | Beeld: Videostill