Roos
10 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel Nutella
  • 1,5 eetlepel oploskoffie
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1,5 eetlepel gekookt water
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 250 milliliter melk

Een heerlijke alternatief op de originele Dalgona koffie

Liefhebbers van koffie zal het vast niet ontgaan zijn: de zogenoemde Dalgona koffie is een heuse trend. Op Instagram, Facebook en Pinterest vliegen de glazen melk met opgeklopte koffie je om de oren. Voor degene die geen idee heeft waar we het over hebben: deze ijskoffie – die je op een hele eigenzinnige manier in elkaar flanst – bestaat uit melk en een fluffly koffiemassa. Vandaag maken we een alternatief door er flink wat cacao en Nutella door te roeren. Heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je ‘m:

  • Voeg de suiker, oploskoffie en het gekookte water bij elkaar in een kom.
  • Klop met een mixer de boel tot een fluffy geheel. Let op: dit duurt wel even. Schep zodra het mengsel luchtig is de cacaopoeder erdoor. Roer niet te lang, om te voorkomen dat het mengsel slap wordt.
  • Giet de melk in een groot glas en warm op in de magnetron.
  • Roer de Nutella door de melk tot het smelt.
  • Schep het koffiemengsel op de melk.
  • Roeren en genieten!

Ook lekker: Koffietaart met knapperige kaneelsuikertopping

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bake With Shivesh | Beeld: Videostill YouTube