Zo gebruik je die rijpe bananen ook nog!
Een lekker plakje cake bij de koffie gaat er bij de meeste mensen altijd wel in. Toch wordt die standaard cake wel saai en dus is het tijd voor iets nieuws. Deze dadel-walnotencake is supersmaakvol en heel simpel om te maken. Je zal iedereen verbazen met de rijke smaken van deze cake.
Leuk om vanmiddag te maken!
Wat heb je nodig? (8-10 plakken)
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- halve theelepel kaneel
- 175 gram boter, op kamertemperatuur
- 100 gram suiker
- 3 eetlepels honing
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- 100 gram dadels
- 50 gram walnoten
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in.
- Meng het bakmeel, kaneel, boter, suiker, 2 eetlepels honing en de eieren in een grote kom. Prak de bananen en snijd de dadels in stukjes en voeg dit bij het mengsel. Mix het voor ongeveer 2-3 minuten met een handmixer.
- Lepel het in de cakevorm en zorg dat het mooi gelijkmatig over de cakevorm verdeeld is.
- Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake even 15 minuten afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt. Verdeel de rest van de honing in streepjes over de cake.
- Geniet ervan!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: BBC Good Food | Beeld: videostill