Gek op croque madame? Dan vind je deze muffins heerlijk
Van een croque madame hebben we allemaal weleens gehoord. Het is eigenlijk een tosti, maar dan op z’n Frans. Met een luxere kaas, bechamelsaus en een eitje erbij dus. Wil je een dergelijk recept aan gasten serveren, maar wil je het jezelf graag makkelijker maken door ze allemaal tegelijkertijd te maken? Dan bieden deze croque madame muffins van kok Rachel Khoo de oplossing.
Een heerlijke snack voor de lunch of om te serveren bij de borrel.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Begin met het maken van de bechamelsaus. Verhit hiervoor 15 gram van de boter in de pan met de bloem. Roer en laat even op het vuur staan. Voeg daarna de melk langzaam toe terwijl je blijft roeren met een garde. Voeg daarna de nootmuskaat en mosterd toe en roer opnieuw.
- Snijd daarna de korsten van het brood. Rol met een deegroller over de boterhammen om ze twee keer zo dun te krijgen.
- Smelt de overgebleven boter in een kommetje in de magnetron en gebruik een kwastje om beide kanten van de boterhammen te voorzien van een laag gesmolten boter.
- Zet een muffinbakblik klaar en vouw de boterhammen tot een soort cups en doe ze in de holletjes van het muffinbakblik.
- Verdeel de ham over de broodjes en doe in elk broodje een klein ei. Heb je grotere eieren? Schenk dan niet al het eiwit in de vormpjes, anders is er geen plek meer voor de bechamelsaus.
- Schenk in elke vormpje een beetje bechamelsaus. Verdeel geraspte kaas over de muffins en plaats ze daarna in de oven voor 15 minuten. Houd je niet van zachtgekookte eieren? Laat de croque madame muffins 5 minuten langer in de oven.
Lees ook: Lunchrecept: Belgische Croque Madame
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: BBC, Rachel Koo | Beeld: Videostill YouTube BBC