redacteur
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 rol croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 4 grote eetlepels bebogeenpasta of karamelpasta
  • 70 gram pecannoten
  • 1 ei

Wanneer je in een zoete bui bent

Sommige ochtenden vragen om een speciaal ontbijt. Iets anders dan een boterham met kaas of een schaaltje yoghurt met muesli. Deze croissants met karamel en pecannoten zijn het ideale verwenontbijtje voor die speciale momenten. Óf gewoon voor een luie zondagochtend waarop je zin hebt in iets zoets. Tip: de broodjes zijn ook erg geschikt als traktatie voor bij het paasontbijt!

Een heerlijke zoete traktatie voor bij het paasontbijt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de croissants:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd er 6 driehoeken van met behulp van de stippellijnen op het deeg. Maak een inkeping van 2 centimeter aan de breedste kant van elk broodje, waar je begint met oprollen.
  • Verdeel de bebogeenpasta (karamelpasta) met een lepel of mes over het deeg. Laat de randjes van de croissants vrij.
  • Snijd de pecannoten klein en verdeel ze over de karamel.
  • Bestrijk de randen van elke croissant met een losgeklopt ei. Rol de croissantjes op en druk eventuele kieren met je vingers dicht.
  • Leg de croissants op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Geniet van je zoete lekkernij!

Lees ook: Recept: knoflook-mozzarellacroissants

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Brenda Kookt | Beeld: Videostill