Gevulde croissants met mozzarella en knoflookboter, mmm!
Croissantjes kunnen altijd. Of het nu als ontbijt of lunch is, je krijgt er nooit genoeg van. Helemaal als een blik croissantdeeg nog geen 2 euro kost in de supermarkt en je er deze heerlijk gevulde croissants mee kunt maken. Veel simpeler dan dit kunnen we het niet voor je maken!
Wanneer ga jij deze lekkere gevulde croissants maken?
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de knoflookboter door het knoflookteentje te pellen en te persen of snijden in kleine stukjes.
- Voeg dit toe aan de gesmolten boter, samen met de Italiaanse kruiden en roer goed door. Zet aan de kant.
- Snijd de mozzarellabol in langwerpige repen van ongeveer 2 centimeter dik.
- Haal het croissantdeeg uit het blik en snijd langs de stippellijn de croissants los van elkaar.
- Smeer het croissantdeeg in met de knoflookboter en leg een reep mozzarella op het brede gedeelte van de driehoek.
- Rol de croissants op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de uiteinden goed zijn dichtgevouwen, zodat de kaas niet uit de croissants kan lopen tijdens het bakken.
- Smeer de bovenkant van de croissants nogmaals in met de knoflookboter.
- Bak de croissants 10 tot 12 minuten in de oven op 200 graden, tot zo goudbruin van kleur zijn.
- Eet smakelijk!
Bekijk de instructievideo hier:
Lees ook: Holy guacamoly: zo maak je een heerlijke cheddar kaastosti met guacamole
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lauren’s Latest, YouTube | Beeld: videostill