Een croissanttosti is om je vingers bij af te likken!
Je dag kan niet beter beginnen dan met een heerlijke verse croissant en een glas verse sinaasappelsap. Het traditionele ontbijtbroodje uit Frankrijk wordt altijd opgerold als een halve maan, vandaar ook de naam ‘croissant, wat ‘wassende maan’ betekent. Maar het wordt hoog tijd dat we de croissant eens op een andere manier proberen, dus hoe klinkt een croissant tosti jou in de oren?
De inspiratie voor deze croissanttosti is afkomstig van het kookboek Toffe Tosti’s van Leonie ter Veld. Binnen een paar minuten heb je deze heerlijke criossant tosti al op tafel staan. Lekker voor tijdens de volgende zondagmiddag brunch!
Wat heb je nodig?
- 2 (afgebakken) croissants
- 100 gram roomkaas (smaak naar keuze)
- verse bieslook, gesneden
- 2 plakken gegrilde beenham
Hoe maak je het?
- Snijd de croissants open en besmeer ze met de roomkaas.
- Bestrooi over de roomkaas wat gesneden verse bieslook stukjes.
- Leg op elke croissant een plak gegrilde beenham.
- Doe de croissants een paar minuten onder de (tosti)ijzer totdat ze goudbruine grillstrepen hebben.
- Eetsmakelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Toffe Tosti’s & AD | Beeld: Videostill