Zoet, simpel en oh zo lekker
Alle gerechten waar veel chocolade in zit, zijn we dol op. Hoe meer chocolade, hoe beter. Deze heerlijke crêpes zijn gevuld met verse aardbeien en – je raadt het al – chocolade. Besprenkeld met chocoladesaus en poedersuiker. Hmm…
Zo maak je crêpes met verse aardbeien en chocolade
- Meng de bloem, eieren, boter en suiker in een kom tot de ingrediënten licht gemengd zijn.
- Voeg 120 milliliter melk per keer toe en roer het goed door elkaar. Zorg ervoor dat de melk volledig in het beslag is opgenomen en dat het beslag glad is voordat je meer melk toevoegt.
- Herhaal dit met de rest van de melk. Het is belangrijk dat het beslag vloeibaar is en geen klontjes bevat.
- Giet 95 gram van het beslag in het midden van een koekenpan op middelhoog vuur. Draai het beslag rond de randen van de pan tot het stevig is.
- Til de rand van de crêpe voorzichtig op om te kijken of de onderkant van de crêpe klaar is. Is de crêpe aan de onderkant goudbruin van kleur? Dan is het tijd om het om te draaien!
- Bak de crêpes tot de randen een beetje knapperig beginnen te worden.
- Smeer de helft van de chocoladepasta op de helft van de crêpe.
- Leg een paar aardbeien op de chocoladepasta.
- Vouw de andere helft van de crêpe over de aardbeien en vouw vervolgens de crêpe dubbel.
- Besprenkel de crêpes met chocoladesaus en bestrooi met poedersuiker.
- Herhaal dit met de andere gebakken crêpe.
- Geniet ervan!
Lees ook: Verrassend lekker: mango panna cotta
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock