Sabine

Had jij enig idee dat het zo makkelijk is?

Crème fraîche is echt een wondermiddel als je je eten romiger wilt maken. De zure room transformeert elk hartige én zoete gerecht tot een ware traktatie. Lekker bovenop de nacho’s, door de pastasaus of royaal over een scone met jam. Stroomt het water je nu meteen in de mond? Lees dan snel hoe je het zelf maakt!

Dit heb je nodig:

  • 500 milliliger ongeklopte slagroom
  • 30 milliliter karnemelk (of yoghurt)

Zo maak je het:

  • Doe de slagroom in een glazen pot samen met de karnemelk (of yoghurt) en dek de bovenkant af met keukenpapier zodat het mengsel kan blijven ademen. Gebruik een elastiekje om te zorgen dat het keukenpapier om de pot blijft zitten.
  • Laat het mengsel 24 uur met rust op kamertemperatuur. Zet het absoluut niet in de koelkast, anders kunnen de melkzuurbacteriën hun werk niet goed doen. Sommigen laten ‘m zelfs 48 uur met rust. En daarna… niets. Je crème fraîche is klaar. Je kunt de zure room daarna twee weken in de koelkast bewaren.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe het mengsel dik wordt!

Lees ook: Slagroom kloppen maar geen mixer bij de hand? Geen probleem, dat doe je zo!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Archief | Beeld: Videostill YouTube Food Wishes