Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 480 milliliter volle melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snuf kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 8 dikke sneetjes witbrood
  • 180 gram bruine suiker
  • 120 gram gesmolten boter
  • Slagroom om te serveren
Christel
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 480 milliliter volle melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snuf kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 8 dikke sneetjes witbrood
  • 180 gram bruine suiker
  • 120 gram gesmolten boter
  • Slagroom om te serveren

Alsof je een hapje van een droom neemt

Wij zijn dol op wentelteefjes als ontbijt en we verorberen dolgraag een crème brûlée als toetje. Waarom we de twee niet eerder combineerden is ons een raadsel. Onder het mom beter laat dan nooit hebben we ons vorkje eindelijk een keer in crème brûlée-wentelteefje geprikt en het was heerlijk!

Ga jij dit binnenkort ook een keer proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de eieren, melk, slagroom, kaneel, nootmuskaat en het vanille-extract in een kom en mix met een garde tot een geheel.
  • Leg de sneetjes brood op een bakplaat en schenk het eiermengsel over het brood. Laat het eiermengsel even intrekken. Draai de sneetjes brood om en laat het eiermengsel opnieuw goed intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Doe de bruine suiker en gesmolten boter in een kom en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk het mengsel op een andere anti-aanbak bakplaat of vet de bakplaat van tevoren in.
  • Leg de sneetjes brood op het suikermengsel en schuif de bakplaat in de oven. Bak de wentelteefjes 25 tot 30 minuten.
  • Doe de wentelteefjes op een bord en schep er nog wat van het overgebleven karamel bij. Serveer de crème brûlée-wentelteefjes met slagroom. 

Ook lekker: Limoncello tiramisu

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Inspired Entertainment | Beeld: Videostill