Dit moet wel het lekkerste toetje op aarde zijn
Dit custardachtige nagerecht betekent letterlijk gebrande room. Waar dit gerecht oorspronkelijk vandaan komt is tot op de dag van vandaag nog steeds een raadsel. Het kan zowel uit Frankrijk, Engeland als Catalonië komen. Wij moeten toegeven dat dit toch wel een van onze favoriete desserts is. Als we dit dan ook nog eens gecombineerd wordt met onze favoriete likeur Baileys® is het feest helemaal compleet!
De traditionele crème brûlée krijgt nu een speciale twist dankzij een scheutje Baileys®.
Wat heb je nodig? (voor 6 kleine schaaltjes)
- 6 eierdooiers
- 60 milliliter Baileys®
- 1 eetlepel vanille extract
- een halve eetlepel zout
- 480 milliliter verse slagroom
- 65 gram suiker + wat extra (kristal)suiker om de bovenkant mee te branden
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Doe de 6 eierdooiers samen met de Baileys, het vanille extract en de zout in een kom. Klop met een garde alles goed door elkaar. Zet aan de kant.
- Verhit in een steelpan de slagroom samen met de suiker. Mix ook dit met een garde door elkaar en haal van het vuur net voordat het begint te koken.
- Voeg een kleine scheut slagroommix toe aan het eierdooier-mengsel en klop door met de garde. Herhaal dit met telkens kleine scheutjes slagroom totdat er een romige substantie ontstaat.
- Verdeel de mix over 6 kleine schaaltjes en zet deze 6 schaaltjes in een grote ovenschaal.
- Voeg in de ovenschaal een laag kokend water toe, zodat elk schaaltje een paar centimeter in het water staan. Let op dat het kokende water niet in de crème brûlée terecht komt.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de crème brûlée 50 minuten op 150 graden.
- Haal de schaaltjes uit de oven en laat ze enige tijd afkoelen.
- Bedek nu elk schaaltje met wat (kristal)suiker en brand met een brander het suiker totdat er een goudbruin laagje op de crème brûlée ontstaat.
- Enjoy!
Lees ook: Voor ‘s werelds beste pastasaus heb je slechts 3 ingrediënten nodig
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!