Roos
30 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram vanille ijs
  • 3 eigeel
  • 3 eetlepels suiker

Niemand zal doorhebben dat deze crème brûlée maar 3 ingrediënten bevat

Ga jij binnenkort koken voor vrienden, je partner of familie? Hoe leuk is het dan om een ‘restaurantwaardig’ dessert op tafel te zetten? Niemand hoeft te weten dat je dit eigenlijk amper werk heeft gekost, aangezien dit aan de smaak en de looks niet af te lezen is. Je hebt voor deze crème brûlée maar drie ingrediënten nodig. Dus een immense boodschappenlijst is óók niet nodig. Kan het nog beter?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je dit dessert voor 3 personen:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Kies 3 geschikte bakjes voor de crème brûlée. Kies voor een rond en plat stenen bakje.
  • Smelt het ijs in de magnetron voor ± 30 seconden tot het compleet gesmolten is. Roer goed door en laat 5 minuten afkoelen.
  • Voeg de eidooiers toe aan het gesmolten ijs en klop dit op.
  • Zet de bakjes in een springvorm. Vul de springvorm met koken water en plaats in de oven voor ± 45 minuten. Laat vervolgens voor 1 uur afkoelen buiten de oven. Bedek de bakjes met plastic folie en plaats voor 2 uur in de koelkast.
  • Verdeel de suiker over de bakjes en brand vervolgens met een crème brûlée brander het suiker lichtbruin. Pas op dat het niet aanbrandt!
  • Genieten maar!

Ook lekker: Chocolademousse trifle met slechts 3 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pixabay