Sabine
35 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Bakspray
  • 1 rol croissantdeeg
  • Bloem, om aanrechtblad mee te bestuiven
  • 220 gram brie
  • 120 gram cranberryjam (zonder toegevoegde suiker)
  • Handje gehakte pecannoten
  • 6 takjes rozemarijn, in stukjes van 2,5 cm gesneden

Perfect voor de feestdagen, maar ook uitermate geschikt als je gewoon erg gek bent op brie

Wanneer iemand ons uitnodigt voor ‘een hapje en een drankje’ kunnen we de verleiding vaak niet weerstaan. Met name het hapje trekt ons vaak over de streep. Want hapjes: daar houden we van. Ben jij nu degene die mensen uitnodigt voor een hapje en drankje bij jou thuis? Dan stel je je gasten niet teleur met deze cranberry briehapjes.

Een superfeestelijk hapje om te zien.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en vet een bakblik voor minimuffins in met de bakspray.
  • Bestuif een droog aanrechtblad met wat bloem en rol daarop het croissantdeeg uit. Snijd het deeg daarna in 24 gelijke vierkantjes. Plaats elk stukje in een holletje van het minibakblik en druk voorzichtig aan.
  • Snijd ook de brie in 24 gelijke stukjes. Plaats de stukjes brie bovenop de stukjes croissantdeeg. Verdeel een lepeltje cranberrysaus bovenop de brie en top af met wat gehakte pecannoten. Leg als laatst het takje rozemarijn bovenop het hapje.
  • Bak de briehapjes daarna 15 minuten in de oven.

Lees ook: Recept: spruitjes met brie en teriyakisaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videstill Delish