Hanna Mellema
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 4 courgettes
  • 35 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 35 gram cheddar (geraspt)
  • 50 gram mozarella (geraspt)

Deze zijn voor de échte kaasliefhebbers!

Op zoek naar een unieke snack voor bij de borrel? Wij hebben hem voor je. Deze kazige courgettesticks zullen zeker bij je gasten in de smaak vallen! Ze zijn makkelijk te bereiden en bevatten bovendien weinig koolhydraten. Uit dit recept haal je ongeveer 12 sticks, genoeg om de borrelplank mee te vullen, dus.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rasp je courgettes boven een grote kom. Voeg hier de parmezaanse kaas, knoflookpoeder, chilivlokken, peper, zout en het ei aan toe. Meng dit totdat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Leg een schone theedoek neer, en schep het courgettemengsel hierop. Vouw de theedoek dicht, en wring zoveel mogelijk water uit het mengsel boven de wasbak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer hierop het courgettemengsel tot een laag van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Bak ongeveer 35-40 minuten in de oven, of totdat het midden gaar is.
  • Haal uit de oven, en bestrooi met de cheddarkaas en mozarella.
  • Stel de oven nu in op 180°C. Zet de bakplaat opnieuw in de oven voor ongeveer 10 minuten, of totdat de kaas helemaal gesmolten is.
  • Laat de bakplaat 5 minuten afkoelen, en snij daarna in 12 reepjes. Je kazige courgettesticks zijn nu klaar.
  • Serveer de sticks met je favoriete dipsaus, zoals chilisaus, knoflooksaus of pesto. Enjoy!

Lees ook: Gezonde snack: knapperige beignets van courgette en wortels

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock