Ook leuk als borrelhapje
Met het warme weer is het soms ook fijn om iets te eten wat niet zwaar op de maag valt. Deze courgettepizzaatjes zijn zo’n voorbeeld van licht eten. Hoewel je ze zo vet kunt maken als je wilt, vallen ze niet erg zwaar op de maag. Bovendien zijn ze ook nog eens koolhydraatarm.
En ze zijn snel klaar.
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op de grillstand.
- Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan en plaats hier een aantal van de courgetterondjes in, doe dit in etappes zodat de courgetterondjes niet bovenop elkaar komen te liggen.
- Draai de rondjes na 1 tot 2 minuten om en bak de andere kant ook nog een 1 minuut. Breng ze daarna op smaak met een beetje zout en peper.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de courgette op.
- Besmeer elk plakje met de tomatensaus en beleg het met de mozzarella. Leg eventueel ook nog wat peperoni op de plakjes.
- Grill de courgette daarna 1 tot 2 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Verdeel daarna de Italiaanse kruiden over de courgette en serveer direct.
Variatietip: je kunt de pizzaatjes ook besmeren met pesto in plaats van tomatensaus. Gebruik pijnboompitjes om het geheel af te maken.
Lees ook: Bevat een Magnum écht evenveel calorieën als een pakje roomboter?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Kookfans| Beeld: Kookfans©