Christel

Vergeet de kruidenboter voor een keer

Stokbrood met kruidenboter is iets waar wij dól op zijn. Het liefst smeren we een goede laag kruidenboter op wat stokbrood voordat we deze in onze mond stoppen. Onze kruidenboterverslaving is geen geheim, maar eens in de zoveel tijd is wat variatie op je broodje ook erg lekker. Zo kwamen we dit recept voor courgetteboter tegen en het is overheerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 800 gram courgettes
  • 60 milliliter olijfolie of 60 gram roomboter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • snuf zout
  • snuf peper

Wat moet je doen?

  • Maak de courgettes schoon en rasp deze. Knijp het vocht uit de courgetterasp voor je aan de slag gaat.
  • Verhit de boter of olie in een diepe pan. Sauteer de sjalot en knoflook hier kort in.
  • Zet het vuur op middelhoog vuur en voeg de courgetterasp, zout en peper toe. Roer de courgette regelmatig door en blijf dit net zo lang doen tot de courgetterasp erg zacht is.
  • Doe de courgetteboter in een bakje en laat deze afkoelen. De courgette behoudt de groene kleur, maar zal langzaam karameliseren in de boter. Bewaar de boter voor maximaal een maand in de koelkast.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: The Kitchnn | Beeld: Pxhere