Robby

Maak een bootje van je courgettes: slank en lekker!

Afvallen en lekker eten hoeven elkaar zeker niet uit te sluiten. Tegenwoordig zijn er zoveel creatieve manieren om gezond en slank te eten dat je nooit het gevoel hoeft te hebben dat je iets mist of tekort komt. Als je bijvoorbeeld minder koolhydraten gaat eten is dat niet persé een beperking, het biedt juist mogelijkheden. 

Maak bijvoorbeeld eens deze koolhydraatarme courgettebootjes, er gaat een wereld voor je open!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 bol mozzarella
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepel oregano
  • verse basilicum
  • peper
  • zout
  • olie

Zo maak je ze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  • Snijd nu de courgettes in de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Leg het vruchtvlees apart.
  • Besprenkel de courgettes met olijfolie, peper en zout en schuif ze een kwartier de oven in.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd de tomaatjes in kwarten.
  • Fruit de ui in een koekenpan met olie en voeg de geperste knoflook toe. Als de ui glazig is voeg je het gehakt toe en bak dit aan.
  • Doe de paprika, tomaten en het courgettevruchtvlees toe en bak een paar minuutjes. Schep de tomatenpuree erbij, breng op smaak met peper zout en oregano.
  • Haal de courgettes uit de oven, maar laat de oven aan staan. Verdeel het gehaktmengsel over de uitgeholde courgettes.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Leg de mozzarella tussen het gehakt en strooi de Parmezaanse kaas over de gevulde courgettes met gehakt. Schuif nu nog voor zo’n 10-15 minuten in de oven.
  • Scheur wat verse basilicum over de courgettes met gehakt en geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je zelf koolhydraatarm brood zonder te kneden

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Mindyourfeed |Beeld: Flickr, Alan Levine