Vivian
35 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 680 gram courgette,
  • 85 gram gesneden sjalot
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels verkruimelde feta

In een half uur heb je de geroosterde courgette al op tafel staan

Niet voor elk gerecht hoef je je uren uit te sloven in de keuken om het heerlijk te laten smaken. Dat bewijst dit recept wel. In een half uur geniet jij van deze heerlijke geroosterde courgette met balsamico en feta uit de oven. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 230°C. Snijd de courgette in plakken van 1,5 cm dik.
  • Meng de courgette, sjalot, olie, zout en peper in een grote kom. Roer dit goed. Verdeel dit over een grote bakplaat. Rooster 10 minuten. Haal de courgette vervolgens uit de oven en besprenkel met balsamicoazijn. Zorg dat alle courgette bedekt is hiermee. Stop vervolgens de courgette weer terug in de oven totdat deze zacht is, zo’n 8 tot 10 minuten.
  • Serveer bestrooid met feta.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: farfalle met pesto, courgette en geroosterde pistachenootjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: EatingWell | Beeld: Unsplash