Koekjesdeeg én cheesecake, dat moet wel lekker zijn!
Eerlijk is eerlijk, je staat er even voor in de keuken. Maar dan zet je wél gegarandeerd een spektakelstuk op tafel. Want wie is er niet gek op cookie dough en cheesecake? Maak eerst het eetbare koekjesdeeg en gebruik dat als basis voor deze verrukkelijke taart. Wij leggen je stap voor stap uit hoe het moet. Bakken maar!
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Begin met het bereiden van het eetbare koekjesdeeg. Hier vind je het geheime recept van Ben & Jerry’s voor cookie dough. Sla de laatste stap van dit recept over: je hoeft de cookie dough niet in bolletjes te verdelen.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van 23 cm doorsnede in.
- Neem 3/4 van de cookie dough en verspreid dit evenredig over de bodem van de springvorm. Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Klop in een grote kom de roomkaas zacht met een garde of elektrische mixer in ongeveer 3 minuten. Voeg de suiker en zout toe en blijf ongeveer 2 minuten kloppen tot het mengsel zacht en romig wordt. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop na elk ei het mengsel goed door. Doe vervolgens de crème fraîche, slagroom en vanille in de kom en klop het geheel nog eens 1 minuut.
- Schenk de helft van het roomkaasmengsel in de springvorm, bovenop de gebakken bodem. Bestrooi dan met de helft van de chocoladedruppels. Rol de overgebleven cookie dough in kleine balletjes en plaats ook deze op de taart. Schenk dan de rest van het roomkaasmengsel eroverheen en top met de rest van de chocoladedruppels.
- Pak de buitenkant van de springvorm in met een dubbele laag aluminiumfolie. Plaats de springvorm met de cheesecake in een diepe ovenschaal en plaats deze in het midden van de oven. Giet kokend water in de ovenschaal totdat de springvorm ongeveer tot de helft onder water staat.
- Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Bak de cheesecake ongeveer 2 uur in de oven. De cake moet dan goudbruin kleuren. Van binnen mag de taart nog een beetje puddingachtig zijn. Bedek de bovenkant van de cheesecake met aluminiumfolie als de taart te snel bruin wordt.
- Laat de cheesecake 1 uur afkoelen in de oven. Haal dan voorzichtig de bakplaat en springvorm uit de oven. Til de springvorm uit het water en verwijder de folie. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur. Zet dan 4 uur (of een nachtje) in de koelkast. Verwijder de springvorm pas vlak voor het serveren.
- Maak voor het serveren de frosting. Meng in een grote kom de roomkaas, boter, poedersuiker, basterdsuiker, vanille en zout. Voeg de chocolate chips toe en roer door.
- Verdeel de frosting in 6 bollen en schep deze bovenop de cheesecake. Steek in elke bol een half koekje. Verkruimel de rest van de koekjes en bedek met deze kruimels de zijkanten van de cheesecake.
- Eet smakelijk!
In onderstaande video zie je hoe je de cheesecake maakt. Let wel: hier gebruiken ze kant-en-klare cookie dough. Kun je deze niet vinden, maak het koekjesdeeg dan volgens het recept in het eerste punt hierboven.
Lees ook: Cinnamon roll cheesecake
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish