De lekkerste cookie dough brownies maak je zo
Wanneer je zin hebt in een lekker baksel zoals een cake of brownies, neem je al gauw een kant-en-klare mix uit de supermarkt mee. Lekker, maar toch nét niet helemaal bijzonder. Met dit recept tover je de simpele cakejes om tot echte cookie dough brownies.
Juist, brownies met een laag koekjesdeeg.
dit heb je nodig:
- bakspray
- 1 doos browniemix ‘Brownies Choco van Dr. Oetker’
- 50 gram boter
- 100 milliliter water
- 113 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 200 gram amandelmeel
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zout
- 50 gram chocolate chips
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 175 graden.
- Bedek een ovenschaal met bakpapier en vet in met bakspray. Maak het browniedeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet in de ovenschaal.
- Bak in de voorverwarmde oven totdat een satéprikker er bijna schoon met een beetje vochtige kruimels er weer uit komt. Laat afkoelen.
- Maak het koekjesdeeg door in een grote krom de boter en suiker met een handmixer tot een licht en luchtig geheel te kloppen.
- Voeg dan het amandelmeel, het vanille-extract, en het zout toe en meng tot een glad geheel. Vouw de chocolate chips door het deeg heen.
- Wanneer de brownies zijn afgekoeld, smeer dan het koekjesdeeg in een gelijke laag over de brownies heen. Snijd in vierkanten en serveer.
Lees ook: Heerlijke Italiaanse cannelloni met spinazie en walnoten maak je zo