Wat moet je doen?
Voor het cloud bread:
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Scheid de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom met het bakpoeder tot pieken.
- Doe de hüttenkäse of roomkaas met de eierdooiers in een kom en klop dit tot een romig geheel.
- Schep de eiwitten met een spatel bij het eierdooiermengsel en roer dit voorzichtig door tot een geheel.
- Verdeel het beslag op het bakpapier tot acht ‘broodjes’.
- Bak het cloud bread voor ongeveer zeventien minuten.
Voor de eiersalade
- Prak de eieren grof en schep hier de hüttenkäse en mayonaise bij. Roer tot een geheel.
- Doe de rest van de ingrediënten bij de eieren en roer goed door. (Maak de salade minder gekruid en pittig door de hoeveelheid sambal en kerriepoeder te halveren.)
- Proef of de eiersalade naar smaak is en voeg eventueel nog extra samba of kruiden toe.
- Zet de eiersalade in de koelkast.
Voor het broodje:
- Wanneer het cloud bread is afgekoeld en de eiersalade koud is, kunnen ze gegeten worden.
- Verdeel de eiersalade over de acht stukken cloud bread.
- Leg hier eerst de sla op en vervolgens de schijfjes komkommer en tomaat. Doe daarna wat tuinkers naar wens op het broodje.
- Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Lees ook:
- Heerlijk als bijgerecht tijdens het barbecueën: aardappel-eiersalade
- Heerlijk voor bij de barbecue: gevulde eieren-pastasalade
Pagina 2/2