Als het leven je citroenen geeft maak je citroentaart
Een romige, maar frisse citroentaart is nooit weg. Helemaal een taart die je snel én makkelijk kunt maken. Sta jij liever niet uren in de keuken om een taart te bakken? Dan is deze citroentaart echt wat voor jou!
Wat heb je nodig?
- 4 eierdooiers
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- rasp van 2 citroenen
- 200 milliliter citroensap
- 170 zachte gram boter
- kant-en-klare taartbodem
- poedersuiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een hitte bestendige kom op een pan met kokend water. Let op dat de kom niet het water raakt.
- Doe de eierdooiers, de eieren, suiker, citroensap, citroenrasp in de kom en klop het geheel met een garde.
- Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan het eiermengsel. Laat de boter volledig smelten en blijf ondertussen roeren met een garde tot er een dik mengsel is ontstaan.
- Schenk het mengsel in een taartbodem en zet deze voor zes minuten in de oven.
- Bestuif de citroentaart met wat poedersuiker en klaar is kees.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
- Dit is de Taart der Taarten: Karamel-appelkruimel cheesecake
- Dit heerlijke bananentaartje maak je in één minuutje: in de magnetron!
- Om te watertanden: Snickerstaart! Dit moet je echt eens proberen!
Bron: Tasty | Beeld: videostill